Koneyrittäjä-lehden artikkelisarja

 

Tämä artikkelisarja on julkaistu Koneyrittäjä-lehdessä numerosta 2016/08 alkaen. Artikkelisarja käsittelee metsäkonerityksen sisäistä laskentaa, eli miten yrityksen kannattavuutta voidaan parantaa tuotannon ja talouden seurannan avulla. Tällä sivustolla on aihetta käsitelty laajemmin ja monipuolisemmin kuin lehtiartikkeleissa on tilan käytön vuoksi mahdollista.

Luennot:

KymppiLastu 3

KymppiLastu on Tietohippu Oy:n ja Koneyrittäjien liiton kehittämä leimikkoseurantaohjelma metsäkoneyrityksille. Ohjelmalla voi laskea leimikkokohtaisen kannattavuuden kaikille yrityksen korjaamille leimikoille.

KymppiLastun ensimmäinen versio on julkaistu vuonna 2013. Sen jälkeen ohjelmasta on ilmestynyt KymppiLastu 2 -versio vuonna 2014, johon kehitettiin lisätoiminnoiksi korjuuhinnastojen ylläpito sekä leimikkokohtaisen korjuutaksan laskenta.

Vuonna 2015 julkaistu KymppiLastu 3-versio sisältää edellisten lisäksi myös kannustepalkkausperusteiden määrityksen ja kannustepalkkion laskennan ohjelmaan syötettävien leimikkotietojen perusteella. KymppiLastu 3 -ohjelma on kehitetty koulutuskäyttöön, sekä käytännön seurantatyökaluksi pienimmille metsäkoneyrityksile.

Tällä kurssilla voit tutustua KymppiLastu 3- ohjelman ominaisuuksiin.

Luennot: